Zašto je kuhinjski nož najbolji poklon?

Oštrica i čovjek povezani su od samog početka. Životinjama ne treba oštrica jer im je prirođena. Ljudi smo svoju okolinu priredili tako da smo upotrebljavali oštrice koje nam je nudila priroda – kamen, kljove, rogove, a kasnije smo otkrićem željezne rude sami oblikovali jedno od najvažnijih oruđa. Željezo nam je omogućilo tvrdoću i izdržljivost za rezanje i sjeckanje. Dodavanjem ugljika i kroma kvaliteta materijala postala je bolja. Materijal je postao izdržljiviji, fleksibilniji, oštriji i otporniji na hrđanje.

Upotreba oštrice je čovjeku olakšala život, odnosno pomogla mu je preživjeti kroz cijeli evolucijski razvoj. Oštrica je osnova napretka – bez nje ne bismo mogli oblikovati predmete, strojeve, kreirati posebne oblike povrća, voća…

Danas, skoro da ne možemo zamisliti rad u kuhinji, domaćoj ili profesionalnoj, bez odgovarajućih pomagala. Kuhanje, naime, ne znači više samo rintanje i pripremanje hrane za cijelu obitelj, već zabavno druženje. Kuhanje je postalo trend, zajedno s kuhanjem su još veći trend kuhinjska pomagala. Svi, koji su zaljubljeni u kuhanje ili su na najboljem putu da to postanu, zahtijevaju najbolja pomagala.

ZAŠTO ONDA IZABRATI KUHINJSKI NOŽ KAO POKLON?

Kuhinjski nož je sigurno osnova svake kuhinje. Onaj, koji ga dobije, upotrebljavat će ga svaki dan, a njegove vrhunske osobine podsjećat će vlasnika noža na vas. Želite li svojim najdražim pružiti više užitka i manje rintanja, bolji ukus i lijepo oblikovane namirnice?

Japanski nož je poklon za cijeli život. Radi se, naime, o ručno izrađenom vrhunskom proizvodu koji je dio japanske tradicije.

Da bi se lakše odlučili koji tip noža bi bio najbolji za vaše najdraže, posvetite nekoliko trenutaka informacijama na našoj internetskoj stranici. Pomoći vam mogu slijedeće obavijesti:

Sve, kod nas kupljene, proizvode vam možemo zaviti kao poklon u ukrasni papir s japanskim motivom. Zavijanje poklona u japanski novinski papir je besplatno, a za malu doplatu možete izabrati hanji uzorak. Oba uzorka možete vidjeti u donjem videu.

POSTUPAK PRI POKLANJANJU NOŽEVA

Na kraju kao zaključak malo praznovjerja koje se javlja u svim kulturama i govori o tome da ušiljena oštrica nije primjerna za poklon jer je to nekada bio znak za najavu rata između kraljeva.

Ali ako su oštrice bile predmet trgovine, njihovo je značenje bilo savez između država. Zbog toga je danas običaj da uz poklonjeni nož priložimo kovani novčić koji nam obdarenik simbolično vrati. Na taj se način oslobodimo praznovjerja te udovoljimo modernoj potrebi po najboljim pomagalima. 

← Starija objava Novija objava →