FAQ - česta pitanja – OstarRub

FAQ - česta pitanja

NOŽEVI

Kupujem svoj prvi japanski nož. Možete li mi koji preporučiti?

Možete započeti našim kratkim kvizom koji će uzeti u obzir vaše kuharske navike.

Ako želite bolje objašnjenje o različitim tipovima kuhinjskih noževa, najbolje je da pročitate članke Kako izabrati kuhinjski nož? i Oblici japanskih kuhinjskih noževa. Osim toga možete, naravno, uvijek kontaktirati s nama i mi ćemo vam rado pomoći.

Kakav nož trebam kupiti za rezanje povrća/ mesa/ ribe?

Pritisnite ispod na ikone za namirnice koje najčešće režete.

vegetablesmeatfish

Može li se nož dodatno personalizirano gravirati?

Naravno! Dodatne informacije su na poveznici Graviranje.

Nož kao poklon

Približno 30% kupnji u našoj trgovini namijenjeno je poklonima. Takav poklon ima nekoliko prednosti: vaši će ga najdraži upotrebljavati svaki dan, olakšat će im radove u kuhinji te osigurati bolji okus hrane koju pripremaju. Japanski je nož poklon za cijeli život.

Nešto više o tome možete pročitati u našem članku Zašto je kuhinjski nož najbolji poklon?

Donosi li nož kao poklon, onome koji ga dobije, nesreću?

U skladu s folklorom/praznovjerjem poklonjeni nož prereže prijateljsku vezu, ali ako uvažavate sljedeća pravila, to se neće dogoditi. Uz poklon priložite novčić (cent ili lipa bit će dovoljno) koji će vam, onaj koji je dobio nož, odmah vratiti te na taj način simbolički platiti nož. Sada nož više nije poklon, urok je razbijen i svi žive sretno do kraja života – prije svega vama draga osoba koja će od sada rezati i sjeckati kao profesionalni kuhar.

Što je HRC (Rockwell) ljestvica tvrdoće?

HRC ili Rockwell ljestvica omogućuje pregledan način usporedbe tvrdoće dvaju materijala npr. dviju vrsta čelika. Tvrdoću mjeri s obzirom na dubinu ureza dijamantnog stošca u materijal uz stalan pritisak. Što je veći broj, to je tvrđi materijal. Njemački noževi imaju obično raspon od 54 HRC do 58 HRC, a japanski od 59 HRC do 67 HRC. Više o tome u članku Čelik: srce japanskih noževa.

Smijem li svoje noževe prati u perilici za suđe?

Ne! Suđe se u perilici prilikom pranja miče i zbog toga se može oštrica oštetiti. Osim toga se na oštricama, koje su od različitih vrsta kovine odnosno od boljeg čelika, mogu pojaviti smeđe mrlje koje je vrlo teško odstraniti. Mnogo deterdženata sadrži korozivne tvari koje s vremenom uzrokuju pojavu hrđe na oštrici. Noževe ćete najlakše očistiti tako da sredstvom za pranje suđa operete nož u toploj vodi. Pri tome upotrijebite mekanu stranu spužve te ih na kraju dobro obrišite. Ne zaboravite pročitati naš članak Održavanje kuhinjskih noževa.

PLAĆANJE, SLANJE & VRAĆANJE

Kakav način plaćanja prihvaćate?

Svoju web narudžbu na www.ostarrub.com možete platiti:

  • gotovinom pri preuzimanju
  • uplatom na račun upravitelja web trgovine
  • kreditnim karticama (Visa, Mastercard, Visa, Visa Electron i American Express)
  • plaćanjem putem Paypal-a
  • račun možete platiti i osobno (gotovina ili kartica), odlučite li se za preuzimanje proizvoda u trgovini

Cijena poštarine?

Cijena dostave za narudžbe u vrijednosti do 300,00 € iznosi 10,00 €, a za narudžbe u iznosu od 300,00 € ili više, poštarina je besplatna.

  • Prodavač će robu dostaviti u dogovorenom roku 1 - 3 radnih dana.
  • Pošiljke za Hrvatsku dostavlja GLS.
  • U slučaju neplaćanja kreditnom karticom, uplatom na račun ili Paypal-om, korisnik proizvod plaća pouzećem.
  • Prodavač ima pravo izabrati drugu dostavnu službu, ako je efikasnija. 

Šaljete li također u druge države?

Da, za sve narudžbe izvan Hrvatske koristimo DHL Express.

Je li moguće kupiti vaše noževe u Hrvatskoj?

Naši su noževi u prodaji također u trgovinama Sol i papar te OkoStola u Zagrebu (adresa i kontakti) ali u ograničenom opsegu. Ako ne nađete nož koji želite, posjetite nas u našem salonu u Ljubljani.

Koliko vremena traje da stigne narudžba?

Ovisi o tome gdje se u Hrvatskoj nalazite. Dostava obično traje 1 do 2 radna dana nakon preuzimanja paketa iz našeg centralnog skladišta. Ako želite više informacija o tome, pogledajte Plaćanje i dostava.

Kako mogu poništiti svoju narudžbu?

Ako želite poništiti narudžbu, kontaktirajte s nama na info@osterrob.si ili na +386 31 633 125. Ako vaš paket još nismo poslali (obično u jednom radnom danu), vratit ćemo vam cjelokupan iznos koji ste platili. Za već poslane pakete pogledajte sljedeće pitanje.

Mogu li vratiti naručene proizvode?

Za više informacija o tome pročitajte Reklamacije i povrati.