FAQ - ČESTA PITANJA

PLAĆANJE, SLANJE & VRAĆANJE

Svoju web narudžbu na www.ostarrub.com možete platiti:

- gotovinom pri preuzimanju

- kreditnim karticama (Visa, Mastercard, Visa, Visa Electron i American Express)

- plaćanjem putem Paypal-a

- plaćanjem putem AppelPay-a

- račun možete platiti i osobno (gotovina ili kartica), odlučite li se za preuzimanje proizvoda u trgovini

Cijena dostave za narudžbe u vrijednosti do 300,00 € iznosi 7,00 €, a za narudžbe u iznosu od 300,00 € ili više, poštarina je besplatna.

- Prodavač će robu dostaviti u dogovorenom roku 1 - 3 radnih dana.

- Pošiljke za Hrvatsku dostavlja GLS.

- U slučaju neplaćanja kreditnom karticom, uplatom na račun ili Paypal-om, korisnik proizvod plaća pouzećem.

- Prodavač ima pravo izabrati drugu dostavnu službu, ako je efikasnija. 

Da, za sve narudžbe izvan Hrvatske koristimo DHL Express. Cijena poštarine je 10,00 €.

Naši su noževi u prodaji također u trgovinama Sol i papar te OkoStola u Zagrebu (adresa i kontakti) ali u ograničenom opsegu. Ako ne nađete nož koji želite, posjetite nas u našem salonu u Ljubljani.

Ovisi o tome gdje se u Hrvatskoj nalazite. Dostava obično traje 1 do 2 radna dana nakon preuzimanja paketa iz našeg centralnog skladišta. Ako želite više informacija o tome, pogledajte Plaćanje i dostava.

Ako želite poništiti narudžbu, kontaktirajte s nama na info@ostarrub.com ili na +386 31 633 125. Ako vaš paket još nismo poslali (obično u jednom radnom danu), vratit ćemo vam cjelokupan iznos koji ste platili. Za već poslane pakete pogledajte sljedeće pitanje.

Ako imate primjedbe na proizvod koji ste kupili u našoj web trgovini, molimo Vas da nam pošaljete e-poruku ili MMS sa slikom proizvoda ili oštećenja i broj Vaše narudžbe na adresu e-pošte info@ostarrub.com ili +386 31 633 125.

Kupljene je proizvode potrebno vratiti neoštećene u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini, osim ako su proizvodi uništeni, bez embalaže ili se njihova količina smanjila bez krivnje kupca.

Ako je paket, u kojem su stigli proizvodi do kupca fizički oštećen, u njemu nedostaje sadržaj ili je otvoren, kupac treba započeti postupak reklamacije. Vidno oštećene ili otvorene pakete ne preuzimajte. Kontaktirajte s nama na +386 31 633 125, kako bismo razmotrili, kako dalje postupati.

Adresa za povrat proizvoda:
OsterRob d.o.o.
Celovška cesta 280
1000 Ljubljana
Slovenija

Za više informacija o tome pročitajte Reklamacije i povrati.

NOŽEVI

Možete započeti našim kratkim kvizom koji će uzeti u obzir vaše kuharske navike.

Ako želite bolje objašnjenje o različitim tipovima kuhinjskih noževa, najbolje je da pročitate članke Kako izabrati kuhinjski nož? i Oblici japanskih kuhinjskih noževa. Osim toga možete, naravno, uvijek kontaktirati s nama i mi ćemo vam rado pomoći.

Opće pravilo pri odabiru oblika je: šira oštrica prikladna je za rezanje povrća i voća te za manje osjetljive zadatke poput guljenja. Uske i duge oštrice više su namijenjene za rezanje sirovog mesa, ali ne i za brzo sjeckanje. Kod većine kuhinjskih noževa oštrina je ključna zajednostavno rezanje bezupotrebe sile, a takve su oštrice obično tanje i osjetljivije za teže zadatke. Za japanske noževe, koji su nešto osjetljiviji, vrijedi pravilo: ono što ne biste zagrizli zubima ne režite nožem (sječenje kostiju, filetiranje ribe, otvaranje kokosa…). 

Pročitaj više: ULTIMATIVAN VODIČ ZA ODABIR PRAVOG NOŽA

Naravno! Dodatne informacije su na poveznici Graviranje.

Približno 30 % kupnji u našoj trgovini namijenjeno je poklonima. Takav poklon ima nekoliko prednosti: vaši će ga najdraži upotrebljavati svaki dan, olakšat će im radove u kuhinji te osigurati bolji okus hrane koju pripremaju. Japanski je nož poklon za cijeli život.

Nešto više o tome možete pročitati u našem članku Zašto je kuhinjski nož najbolji poklon?

U skladu s folklorom/praznovjerjem poklonjeni nož prereže prijateljsku vezu, ali ako uvažavate sljedeća pravila, to se neće dogoditi. Uz poklon priložite novčić (cent ili lipa bit će dovoljno) koji će vam, onaj koji je dobio nož, odmah vratiti te na taj način simbolički platiti nož. Sada nož više nije poklon, urok je razbijen i svi žive sretno do kraja života – prije svega vama draga osoba koja će od sada rezati i sjeckati kao profesionalni kuhar.

HRC ili Rockwell ljestvica omogućuje pregledan način usporedbe tvrdoće dvaju materijala npr. dviju vrsta čelika. Tvrdoću mjeri s obzirom na dubinu ureza dijamantnog stošca u materijal uz stalan pritisak. Što je veći broj, to je tvrđi materijal. Njemački noževi imaju obično raspon od 54 HRC do 58 HRC, a japanski od 59 HRC do 67 HRC. Više o tome u članku Čelik: srce japanskih noževa.

Ne! Suđe se u perilici prilikom pranja miče i zbog toga se može oštrica oštetiti. Osim toga se na oštricama, koje su od različitih vrsta kovine odnosno od boljeg čelika, mogu pojaviti smeđe mrlje koje je vrlo teško odstraniti. Mnogo deterdženata sadrži korozivne tvari koje s vremenom uzrokuju pojavu hrđe na oštrici. Noževe ćete najlakše očistiti tako da sredstvom za pranje suđa operete nož u toploj vodi. Pri tome upotrijebite mekanu stranu spužve te ih na kraju dobro obrišite. Ne zaboravite pročitati naš članak Održavanje kuhinjskih noževa.