Virtualna šetnja po salonu OštarRub

Opći uvjeti poslovanja web-trgovine i web-stranice OstarRub.com. 
Opći uvjeti kupovanja na web stranici OštarRub sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (Zakonom o varstvu potrošnika - ZVPot).

1 DEFINICIJE POJMOVA

Ovi opći uvjeti uporabe odnose se na sve korisnike i sve oblike uporabe web-stranice www.ostarrub.com.
Vlasnik, administrator, upravitelj web-stranice i domene www.ostarrub.com te prodavač na web-stranici OstarRub je OsterRob d.o.o., Na grivi 49, 1351 Brezovica pri Ljubljani.

Podaci o ponuđaču usluge elektroničkog poslovanja:

Naziv tvrtke: OsterRob, spletna trgovina, d.o.o.
Adresa: Na grivi 49, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Matični broj: 7132905000
Porezni broj: SI23690593 
IBAN: SI56 0310 0100 3230 263
SWIFT (BIC koda): SKBASI2X
EMAIL: info@ostarrub.com
TEL.: +386 31 633 125

2 NAČIN PLAĆANJA 

Naručene proizvode na www.ostarrub.com možete platiti:

  • gotovinom pri preuzimanju
  • uplatom na račun upravitelja web trgovine
  • kreditnim karticama (Visa, Mastercard)
  • plaćanjem putem Paypal-a

3 CIJENE

Online cijena vrijedi za sve korisnike internet trgovine www.ostarrub.com. Cijene važe od trenutka predaje narudžbe. Sve cijene u internetnoj trgovini su navedene u eurima i uključuju PDV, osim ako nije izričito napisano drugačije. Cijene ne sadrže troškove dostave. Cijene vrijede samo za elektroničku narudžbu proizvoda putem internet trgovine.

Kupoprodajni ugovor je sklopljen u trenutku kad prodavač potvrdi narudžbu (kupac primi poruku o statusu »Narudžba potvrđena«). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvjeti fiksirani i važe za obje strane, kupca i prodavača.

4 POSTUPAK KUPOVANJA

Online trgovina otvorena je svaki dan, 24 sata dnevno, narudžbe se obrađuju radnim danima. Navedene cijene važe samo za kupnju u online trgovini prodavača. Sve cijene u online trgovini su navedene u eurima (€). Cijene važe u trenutku slanja ponude i nemaju unaprijed određen rok valjanosti. Cijene važe do sljedeće promjene. Prodavač zadržava pravo na promjenu cijena bez prethodne najave.

4.1 ODABIR PROIZVODA

Korisnik može birati između proizvoda koji su dostupni u online trgovini i na zalihi. Proizvod, koji je označen natpisom "rasprodano", ne može se naručiti. Željeni proizvod izaberete izravnim klikom na "stavi u košaricu". 

4.2 KOŠARICA

U gornjem se desnom uglu online trgovine nalazi ikona košarice, klikom na ikonu korisnik može u svakom trenutku provjeriti odabir proizvoda koji se nalaze u košarici. Kupac završava kupovinu klikom na "idi na blagajnu". Količinu odabranih proizvoda, koji se nalaze u košarici, korisnik može promijeniti u bilo koje vrijeme klikom na "ažuriraj košaricu", također može proizvode ukloniti iz košarice. Korisnik može iskoristiti promotivni kod za pogodnosti i popuste.

4.3 NARUDŽBA ČEKA U REDU

Kad preda narudžbu, kupac dobije poruku (e-mail) da je narudžba primljena te da čeka u redu. Kada je narudžba primljena, odlazi u postupak obrade. OštarRub putem elektroničke pošte prima obavijest da je narudžba primljena te po primitku narudžbe provjerava dobavljivost naručenih proizvoda i narudžbu potvrdi ili s razlogom odbaci. OštarRub može, kako bi provjerio podatke i jamčio točnost isporuke, telefonom kontaktirati s kupcem, putem broja koji je korisnik (kupac) upisao kao kontaktni broj.

4.4 NARUDŽBA POTVRĐENA

Prilikom potvrđivanja narudžbe prodavač kupca obavijesti putem e-maila. Prodavač u dogovorenom roku robu pripremi, pošalje i o tome obavijesti kupca putem e-maila. 

4.5 PRAVO NA STORNIRANJE I VRAĆANJE ROBE

Kupac ima pravo u roku od 30 dana vratiti kupljenu robu bez odštete. Kupac je dužan pokriti troškove vraćanja. Kupac mora obavijestiti prodavača o vraćanju kupljene robe najkasnije 15 dana od primitka robe na e-mail adresu info@ostarrub.com ili na telefonski broj +386 31 633 125.

Kupljene je proizvode potrebno vratiti neoštećene u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini, osim ako su proizvodi uništeni, bez ambalaže ili se njihova količina smanjila bez krivnje kupca. Ako je paket, u kojem su stigli proizvodi do kupca fizički oštećen, u njemu nedostaje sadržaj ili je otvoren, kupac treba započeti postupak reklamacije.

5 DOSTAVA

Korisnik može nakon zaključene narudžbe preuzeti proizvod na navedenoj adresi. Prodavač će robu dostaviti u dogovorenom roku. Pošiljke dostavlja GLS i u slučaju neplaćanja kreditnom karticom ili Paypal-om korisnik proizvod plaća pouzećem. Prodavač ima pravo izabrati drugu dostavnu službu, ako je efikasnija. Cijena dostave za narudžbe u vrijednosti do 300,00 € iznosi 7,00 €, a za narudžbe u iznosu od 300,00 € ili više, poštarina je besplatna.

6 ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prodavač se obavezuje da će zaštititi sve osobne podatke korisnika. Osobni podaci će biti uporabljeni isključivo u svrhe ispunjavanja narudžbe, slanja informativnog gradiva i za ostalu potrebnu komunikaciju.

Podaci o korisniku nikako neće biti dostupni neovlaštenim osobama.

Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik prilikom izbora svog korisničkog imena i zaporke.

7 ODRJEŠENJE OD ODGOVORNOSTI

Prodavač se trudi jamčiti za točne fotografije proizvoda. Usprkos tome, te su fotografije simboličke. Fotografija nije identična proizvodu.

8 PRITUŽBE I NERIJEŠENA PITANJA

Prodavač poštuje važeći zakon o zaštiti potrošača, trudi se ispunjavati svoju dužnost, uspostaviti efikasan sistem raspravljanja o pritužbama i odrediti kontaktnu osobu u slučaju teškoća. Prodavač mora u roku od 5 radnih dana potvrditi da je primio pritužbu i poručiti kupcu, kako dugo će se o tome raspravljati te obavještavati kupca o toku rasprave.

9 PONUDA ARTIKALA

Artikli na www.ostarrub.com su redovito ažurirani. U slučaju da nisu raspoloživi, to je jasno označeno.

10 AVTORSKI RAD

Sve su fotografije, grafike i video snimci na ovoj stranici autorsko zaštićeni. Korištenje fotografija, grafika i video snimaka za vlastitu upotrebu bez predhodne dozvole autora nije moguće. Autori fotografija i video snimaka na mrežnoj stranici su: Mitja Kobal, Mateja Jordovič Potočnik, Miha Bratina, Eduardo Castro, Matic Kos, Nace Boskovič, Lucija Podbrežnik, Ina Pravica.

Tekstovi su autorski rad i vlasništvo arhiva tvrtke OsterRob d.o.o. Kopiranje i korištenje tekstova za vlastite potrebe nije dozvoljena bez predhodnog dogovora. Prijevod i lektoriranje tekstova: Vilma Grmovšek Simončič.

Ikone su rad avtorja Freepik s strani www.flaticon.com (is licensed by) CC 3.0 BY

Opće uvjete poslovanja je usvojio direktor tvrtke OsterRob d.o.o Luka Grmovšek u Ljubljani, 10. 5. 2019.

Molimo upoznajte se i s našom izjavom o privatnosti.

Želimo Vam ugodnu kupovinu. 

Jeste li ikada poželjeli vidjeti gdje:

  • naš tim za korisničku podršku odgovara na sva vaša pitanja?
  • naoštrimo noževe do vrhunske oštrine?
  • spakiramo noževe i pošaljemo ih kući - vama?

E pa, sad možete.

Pridružite nam se u virtualnoj šetnji salonom OštarRub na adresi Celovška cesta 280 u Ljubljani, Slovenija.

Ako ikada budete u blizini, javite nam se. Prava ljepota skriva se u detaljima koji se izgube u virtualnom prijevodu. ;)