Dobro došli u OštarRub! – OstarRub

Dobro došli u OštarRub!

Naše poslanstvo

Nož je najosnovniji i najčešće upotrebljavani pribor u kuhinji. Ako je pravilnog oblika i veličine, napravljen od kvalitetnog čelika, ima odgovarajuću dršku i dobro nabrušenu oštricu, djelovat će kao produžetak vaše ruke. Japanski kuhari vjeruju da se dobrim nožem može postignuti Jinba Ittai 人馬一体, što doslovce znači »osoba [i] konj [kao] jedno biće«. Svaki kuhar želi najbolju vezu između noža i ruke. Usredotočenost na samu pripremu hrane znači bolji rezultat.

OštarRub nudi selekciju najkvalitetnijih japanskih noževa. Namjera nam je edukacija kuharskih entuzijasta i profesionalnih chefova o važnosti oštrog kuhinjskoga noža te njegovom utjecaju na hranu koju pripremamo. Za više informacija o tome kako postignuti vlastiti Jinba Ittai, posjetite našu stranicu Članci.

Upoznajte ekipu!

Različiti karakteri i životna iskustva, ali ista strast prema vrhunskim japanskim noževima! 

Luka

LUKA
OštarRub osnivač i brusitelj noževa

Najomiljeniji nož:
Bura - nož za pršut

Ana

ANA
Računovodstvo i koordinacija

Najomiljeniji nož:
Tanaka Santoku


LUCIJA

Web stranice
 marketing

Najomiljeniji nož:
SG2 Bunka Matte

Grega
GREGA

Marketing & 
međunarodna prodaja

Najomiljeniji nož:
Makiri Hocho Hammer

Ina

INA
Društveni mediji & grafički dizajn

Najomiljeniji nož:
ZDP-189 Bunka Black

Ziga

ŽIGA
Brusitelj noževa

Najomiljeniji nož:
Kurosaki Gyuto Blue Super Steel 

Marina

 MARINA
Pakiranje i otprema

Najomiljeniji nož: 
Ginsanko Nashiji Santoku

Urban

URBAN
Korisnička podrška

Najomiljeniji nož:
AS Morado Kuro-uchi Gyuto 


KARIN
Pakiranje i otprema

Najomiljeniji nož:
Kato Santoku VG-10 Damascus Cherry

Lozi
LUKA
Web stranice

Najomiljeniji nož:
HAP-40 Nakiri Black [Tottori Sand]

Samo - veleprodaja OsterRob
SAMO

Veleprodaja

Najomiljeniji nož:
ZDP-189 Gyuto Black 210

David - OstarRub

DAVID
Korisnička podrška

Najomiljeniji nož:
Kawamura Sakimaru-Gyuto 

Kratka povijest

Nedavno me je posjetila grupa mladih nadobudnih kuhara i jedan od njih postavio mi je zanimljivo pitanje: »Kako sam se počeo baviti japanskim noževima?« Razmišljajući o tome, ustanovio sam da to nije bila neka svjesna odluka, već sretan splet okolnosti koje su me dovele do točke u kojoj sam danas.

Najprije student, zatim sportski penjač te posljedično zidar na visokim objektima svijet visoko kvalitetnih japanskih noževa sreo sam pri useljenju u svoj prvi stan. Odlučio sam da uz tu zrelost, odraslost i samostalnost paše i kvalitetan japanski nož. Kupio sam ga preko interneta iz Japana.

»Sasvim je poseban osjećaj kad tvoj prvi japanski nož stigne pred ulazna vrata, kad otvoriš kutiju te odjednom zaželiš narezati sve što imaš u hladnjaku i nož taj posao odlično, lako i elegantno obavi. Bila je stvarno ljubav na prvi pogled!« Luka, osnivač OštrogRuba

Nož je odmah privukao pažnju obitelji i prijatelja – svatko je želio jedan za sebe. Ideja o uvozu japanskih noževa u Sloveniju razvila se nakon savjeta prijatelja koji mi je oblikovao internetsku stranicu i pomogao osnovati marku OsterRob. Kao i kod svakog mladog poduzeća bilo je potrebno mnogo rada bez vidljivih rezultata. Nakon dvije godine polako je počelo ići na bolje. Najprije su noževe kupovali članovi obitelji, prijatelji, prijatelji od prijatelja i tek onda su polako počele stizati i druge narudžbe. Počeo sam surađivati s različitim profesionalnim kuharima, posuđivao sam noževe da ih sami isprobaju, nudio sam ih blogerima i amaterskim kuharima. Uza sve to, cijelo sam vrijeme učio o tehničkim aspektima japanskog čelika te koliko je važna dobro nabrušena oštrica pri pripremanju hrane. Posjećivao sam europske sajmove gastronomije, skupljao kataloge proizvođača, kupovao uzorke noževa i, što je najvažnije, uspostavio sam kontakte s japanskim kovačima i njihovim predstavnicima.

Ono što je 2010. počelo kao neki hir, danas je rastuće poduzeće s mladom i marljivom ekipom. Zastupamo više od 20 proizvođača čije proizvode prodajemo u prostorijama OštrogRuba u Ljubljani i preko triju mrežnih trgovina. Bavimo se i održavanjem noževa, organiziramo dobro posjećene tečajeve brušenja noževa, tečajeve sušija i drugih kulinarskih događaja. Budućnost je svijetla! 

Poveži se s nama!

Ako imate bilo kakva pitanja, idite na stranicu Kontakt ili ispunite donji formular.

KONTAKT:

+386 31 633 125
info@osterrob.si

Skrbnik stranice: OsterRob, spletna trgovina, d.o.o.
Adresa poduzeća: Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana
Matični broj: 7132905000
Porezni broj: SI23690593
IBAN: SI56 0310 0100 3230 263
SWIFT (BIC koda): SKBASI2X

PIŠITE NAM:

.site-footer{ margin: 0 auto !important; }