DOBRO DOŠLI U OŠTARRUB!

NAŠE POSLANSTVO

Nož je najosnovniji i najčešće upotrebljavani pribor u kuhinji. Ako je pravilnog oblika i veličine, napravljen od kvalitetnog čelika, ima odgovarajuću dršku i dobro nabrušenu oštricu, djelovat će kao produžetak vaše ruke. Japanski kuhari vjeruju da se dobrim nožem može postignuti Jinba Ittai 人馬一体, što doslovce znači »osoba [i] konj [kao] jedno biće«. Svaki kuhar želi najbolju vezu između noža i ruke. Usredotočenost na samu pripremu hrane znači bolji rezultat.

OštarRub nudi selekciju najkvalitetnijih japanskih noževa. Namjera nam je edukacija kuharskih entuzijasta i profesionalnih chefova o važnosti oštrog kuhinjskoga noža te njegovom utjecaju na hranu koju pripremamo. Za više informacija o tome kako postignuti vlastiti Jinba Ittai, posjetite našu stranicu Članci.

KRATKA POVIJEST

Nedavno me je posjetila grupa mladih nadobudnih kuhara i jedan od njih postavio mi je zanimljivo pitanje: »Kako sam se počeo baviti japanskim noževima?« Razmišljajući o tome, ustanovio sam da to nije bila neka svjesna odluka, već sretan splet okolnosti koje su me dovele do točke u kojoj sam danas.

Najprije student, zatim sportski penjač te posljedično zidar na visokim objektima svijet visoko kvalitetnih japanskih noževa sreo sam pri useljenju u svoj prvi stan. Odlučio sam da uz tu zrelost, odraslost i samostalnost paše i kvalitetan japanski nož. Kupio sam ga preko interneta iz Japana.

Nož je odmah privukao pažnju obitelji i prijatelja – svatko je želio jedan za sebe. Ideja o uvozu japanskih noževa u Sloveniju razvila se nakon savjeta prijatelja koji mi je oblikovao internetsku stranicu i pomogao osnovati marku OsterRob.

Kao i kod svakog mladog poduzeća bilo je potrebno mnogo rada bez vidljivih rezultata. Nakon dvije godine polako je počelo ići na bolje. Najprije su noževe kupovali članovi obitelji, prijatelji, prijatelji od prijatelja i tek onda su polako počele stizati i druge narudžbe. Počeo sam surađivati s različitim profesionalnim kuharima, posuđivao sam noževe da ih sami isprobaju, nudio sam ih blogerima i amaterskim kuharima. Uza sve to, cijelo sam vrijeme učio o tehničkim aspektima japanskog čelika te koliko je važna dobro nabrušena oštrica pri pripremanju hrane. Posjećivao sam europske sajmove gastronomije, skupljao kataloge proizvođača, kupovao uzorke noževa i, što je najvažnije, uspostavio sam kontakte s japanskim kovačima i njihovim predstavnicima.

Ono što je 2010. počelo kao neki hir, danas je rastuće poduzeće s mladom i marljivom ekipom. Zastupamo više od 20 proizvođača čije proizvode prodajemo u prostorijama OštrogRuba u Ljubljani i preko triju mrežnih trgovina. Bavimo se i održavanjem noževa, organiziramo dobro posjećene tečajeve brušenja noževa, tečajeve sušija i drugih kulinarskih događaja.

Budućnost je svijetla!
Luka Grmovšek, OštarRub osnivač i brusitelj noževa

UPOZNAJTE EKIPU!

LUKA

OštarRub osnivač i brusitelj noževa

ANA

Računovodstvo i koordinacija

GREGA

Marketing & 
međunarodna prodaja

LUCIJA

Web stranice
&  marketing

INA

Društveni mediji & grafički dizajn

ŽIGA

Brusitelj noževa

MIŠA

Pakiranje i otprema

URBAN

Korisnička podrška

KARIN

Pakiranje i otprema

DAVID

Korisnička podrška

SAMO

Veleprodaja

JON

Brusitelj noževa

Ernest

Korisnička podrška

JANA

Web & Copywriting

gal

Brusitelj noževa

tina

Pakiranje & otprema

ANDRAŽ

Korisnička podrška

jernej

Foto & Video

ČLANCI

Japanska priča

Što više proučavam svijet oštrine, sve mi je jasnije da su japanski kovači na prvom mjestu sa svojim misterioznim tehnikama izrade i vrstama čelika. Njihova tehnika izrade se može usporediti sa povijesnom katanom.

pročitajte više ...

Kako su Slovenci i majstor Kawashima napravili Burju, prvi japanski nož za pršut na svijetu!

Pričamo o jednoj noći u Ljubljani, prije više od dvije godine, kad je nekoliko Slovenaca, uz dosta vina i hrane, uglednog japanskog kovača da uspjelo nagovoriti da iskuje nož za – pršut. Na stolu pred nama je nož neobičnog oblika, s misterioznim znakovima urezanima u oštricu. 

pročitajte više ...

Kuhinjski noževi: Ultimativan vodič za odabir pravog noža

Koja svojstva mora imati nož da bi bio dobar pribor za pripremu hrane? Kako ovaj pribor odabrati promišljeno kako bi nam dugo služio kao vjeran pomoćnik u kuharskim podvizima?

pročitajte više ...

POVEŽI SE S NAMA!

Ako imate bilo kakva pitanja, ideje, savjete, poteškoće, možete nas kontaktirati putem donjeg obrasca, na +386 31 633 125 ili info@ostarrub.com

KONTAKT