Dobro došli u OštarRub! – OstarRub
BESPLATNA POŠTARINA ZA NARUDŽBE VEĆE OD 300,00 EUR

Dobro došli u OštarRub!

Naše poslanstvo

Nož je najosnovniji i najčešće upotrebljavani pribor u kuhinji. Ako je pravilnog oblika i veličine, napravljen od kvalitetnog čelika, ima odgovarajuću dršku i dobro nabrušenu oštricu, djelovat će kao produžetak vaše ruke. Japanski kuhari vjeruju da se dobrim nožem može postignuti Jinba Ittai 人馬一体, što doslovce znači »osoba [i] konj [kao] jedno biće«. Svaki kuhar želi najbolju vezu između noža i ruke. Usredotočenost na samu pripremu hrane znači bolji rezultat.

OštarRub nudi selekciju najkvalitetnijih japanskih noževa. Težimo k obrazovanju kuharskih entuzijasta i profesionalnih chefova o važnosti oštrog kuhinjskoga noža te njegovom utjecaju na hranu koju pripremamo. Za više informacija o tome kako postignuti vlastiti Jinba Ittai, posjetite našu stranicu Članci.

Upoznajte ekipu!

Različiti karakteri i životna iskustva, ali ista strast prema vrhunskim japanskim noževima! 

Luka

LUKA
ustanovitelj i brusitelj noževa

Najdraži nož:
Bura - nož za pršut

 

ANA
računovodstvo i koordinacija

Najdraži nož:
Tanaka Blue Steel 2 Santoku

Lucija

LUCIJA 
sadržaj i društvene mreže

Najdraži nož:
Higonokami

Grega

GREGA
međunarodna prodaja

Najdraži nož:
Makiri Hocho Hammer

Ina1

INA
grafičko oblikovanje

Najdraži nož:
ZDP-189 Bunka Black

 

ŽIGA
brusitelj noževa

Najdraži nož:
Kurosaki Gyuto Blue Super Steel 

Kratka povijest

Nedavno me je posjetila grupa mladih nadobudnih kuhara, jedan od njih postavio mi je zanimljivo pitanje: »Kako sam se počeo baviti japanskim noževima?« Razmišljajući o tome, ustanovio sam da to nije bila neka svjesna odluka, već sretan splet okolnosti koje su me dovele do točke u kojoj sam danas.

Najprije student, zatim sportski penjač te posljedično zidar na visokim objektima sam svijet visoko kvalitetnih japanskih noževa sreo pri useljenju u svoj prvi stan. Odlučio sam se da uz tu zrelost, odraslost i samostalnost paše i kvalitetan japanski nož. Kupio sam ga preko interneta iz Japana.

»Postoji čisto poseban osjećaj, kad tvoj prvi japanski nož stigne pred ulazna vrata, kad otvoriš kutiju te odjednom zaželiš narezati sve što imaš u hladnjaku i nož taj posao odlično, lako i elegantno obavi. Bila je stvarno ljubav na prvi pogled!« Luka, osnivač OštrogRuba

Nož je odmah privukao pažnju obitelji i prijatelja – svatko je želio jedan za sebe. Ideja o uvozu japanskih noževa u Sloveniju razvila se nakon savjeta prijatelja koji mi je oblikovao internetsku stranicu i pomogao osnovati marku OsterRob. Kao kod svakog mladog poduzeća tako je i tu bilo potrebno mnogo rada bez posebnih rezultata. Nakon dvije godine je polako počelo ići na bolje. Najprije su noževe kupovali članovi obitelji, prijatelji, prijatelji od prijatelja i tek onda su polako počele stizati i druge narudžbe. Počeo sam sudjelovati s različitim profesionalnim kuharima, posuđivao sam noževe da su ih sami probali, nudio sam ih blogerima i amaterskim kuharima. Uz sve to, cijelo sam vrijeme učio o tehničkim aspektima japanskog čelika te koliko je važna dobro nabrušena oštrica pri pripremanju hrane. Posjećivao sam europske sajmove kulinarike, skupljao kataloge proizvođača, kupovao uzorke noževa, i ono što je najvažnije, uspostavio sam kontakte s japanskim kovačima i njihovim predstavnicima.

Ono, što je 2010. počelo kao neka šala, danas je rastuće poduzeće s mladom i marljivom ekipom. Zastupamo više od 20 proizvođača čije proizvode prodajemo u prostorijama OštrogRuba u Ljubljani i preko triju mrežnih trgovina. Bavimo se i održavanjem noževa, organiziramo dobro posjećivane tečajeve brušenja noževa, tečajeve sušija i drugih kulinarskih događaja. Budućnost je svijetla! 

Poveži se s nama!

Ako imate bilo kakva pitanja, idite na stranicu Kontakt ili ispunite donji formular.

KONTAKT:

+386 (0)31 633 125
Luka luka@osterrob.si

Skrbnik stranice: OsterRob, spletna trgovina, d.o.o.
Adresa poduzeća: Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana
Matični broj: 7132905000
Porezni broj: SI23690593
IBAN: SI56 0310 0100 3230 263
SWIFT (BIC koda): SKBASI2X

PIŠITE NAM: